Witam wszystkich forumowiczów. Mam wielki problem. Otóż przyjechałem do Hiszpanii z handlarzem samochodów, aby zakupić autobus. Dokonałem zakupu, poprzedni wlasciciel , załatwił formalności w urzędzie,ale dziś handlarz poinformował mnie, że będziemy wywozić auto bez tablic wywozowych, na normalnych tablicach ( czyli niezgodnie z przepisami z tego co się orientuję) bo mi ich nie wydadzą w urzędzie, bo nie mam numeru jakiegoś numeru identyfikacyjnego hiszpańskiego. Nie wydaje mi się to prawdą, może chodzi mu o jakieś oszczędności finansowe .Nie mówię po hiszpańsku, a poprzedni właściciel nie mówi po angielsku, więc nie mam jak się dowiedzieć. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest naprawdę?
JEŚLI mówisz po angielsku, spróbuj jutro zadzwonić do trafico Malaga.
http://www.dgt.es/es/la-d...ga/malaga.shtml
dlaczego akurat tam? bo w naszej okolicy jest mnóstwo anglików i na pewno znajdzie się, ktoś kto mówi po angielsku, to raz...
A dwa, może jakiś Gestor, czyli radca prawny. na Costa del Sol jest ich mnóstwo.
A może forum angielskie?
Z chęcią bym ci pomógł ale niestety urzędy są czynne tylko do 14....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum