Znalazlam dziś ten utwór i przypomniały mi się piękne czasy, gdy w drodze do lubelskiej Dziekanki wyśpiewywaliśmy z kolegą Marsz Żałobny Szopena (TEN najsłynniejszy chyba na świecie marsz żałobny z II Sonaty fortepianowej) przerobiony na... swing (wiem, to profanacja, ale mało który utwór daje się tak pięknie przeswingować a cóż ja poradzę, że w naszej kulturze śmierć to tabu, a przy okazji odświeżyłam starą, dobrą znajomość z drugą połową ówczesnego duetu )
A zatem, z podobnej beczki: Nothing Else Matters w tonacji dur.
koli swietne, daje 10/10. Jakbys miala cos to wrzucaj !!
_________________ Marco Aurelio tenía un sirviente para que caminara tras él cuando cruzaba el centro de Roma. la única misión de sirviente era que cuando la gente lo alabara, le susurrara al oído: solo eres un hombre, solo eres un hombre…
sa 4 wideo , The doorsi sa swietni, Rem tak przecietnie ( bo za nimi nie przepadam) a teraz slucham jakiegos Django ( tylko ze nie znam oryginalu ) Jutro rano do kawy cos sobie poszukam lubie takie rzeczy
_________________ Marco Aurelio tenía un sirviente para que caminara tras él cuando cruzaba el centro de Roma. la única misión de sirviente era que cuando la gente lo alabara, le susurrara al oído: solo eres un hombre, solo eres un hombre…
Ja bym chciała tego Szopena znaleźć, mi to się za każdym razem tak pięknie przerabia na swingową wersję, że aż mi się wierzyc nie chce, że nikt tego nie nagrał... a ja sama już nie mam na czym, a z programami do komponowania już nie mam nawet czasu się bawić
Mowiac o przerobkach marszu Chopina natychmiast kojarzy mi sie jedna: "Ostatnia posluga" Macieja Zembatego. Swego czasu jego plyty "W prosektorium" sluchalam na okraglo.
tinglit, ja muzycznie autystyczna . z duzym trudem odrozniam PSY od telefonow komorkowych w autobusie . swoja droga clip to swietny pastisz i kicz w jednym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum