joanna es, fajne fotki. Dopiero teraz je zobaczylam.
anvien napisał/a:
..no wlasnie ja tez dopiero teraz je zobaczylam...fajne kolory..i te delfinki
I ja..
joanna es, to dlatego, że napisałaś post pod postem i dlatego nikt nie zauważył, gdybyś założyła nowy wątek, - każdy by przeczytał.
Posty na tym forum, są łączone.
joanna es, to dlatego, że napisałaś post pod postem i dlatego nikt nie zauważył
wiem, wiem... niepierwszy raz mi sie tak zdarzyło a nie chcialam tworzyc nowego watku o Walencji. Zreszta fotki nie sa tak dobrze wykonane jakbym sobie tego zyczyla bylo tam ciemno a moim cyfrowym nie bardzo to mi wychodziło...
Ale do dzis wspominamy ten wypad do Oceanografico
Pomogła: 84 razy Wiek: 34 Dołączyła: 22 Wrz 2004 Posty: 3735 Skąd: Catalunya
Wysłany: Wto Mar 24, 2009 8:10 pm
Andzela napisał/a:
]A ile tam kosztuje wstęp?
Do samego Oceanografico wstep kosztuje 23,90 euro, ale placac 26 euro masz juz wstep do Oceanografico i do Museo de las Ciencias lub do Oceanografico i do Hemisferico. Bilet wstepu do wszystkich trzech obiektow kosztuje 31,60 euro.
Walencja - Dzielnica "przyszłości". Komleks składa się z opery,oceanarium, delfinarium, centrum teatralno-muzycznego, kina, muzeum nauki, restauracji i 8 km. długości parku, wspaniałym miejscem rodzinnego wypoczynku np.Guliwer /zjeżdżalnie i wspinaczki/.
Tak naprawde to nigdy wczesniej nie widziałem tak potęznego parku, z tak dużą iloscią zieleni, fontann, boisk, bieżni, kortow, urządzeń do gimnastyki dostepnych na świeżym powietrzu , bez opłat. Wszystko w jednym miejscu. Idąc tym parkiem oprocz tych rzeczy tutaj wspomnianych jest oceanarium, delfinarium, Palau de Musica, Teatr, Opera ,Planetarium. Odwiedzając tylko ten zakątek Walencji warto zarezerwować sobie 2-3 dni. Potem zwiedzić zabytkową katedre z XIII wieku, Muzeum sztuk Pieknych, Muzeum Wojskowe, Muzeum Płytek Ceramicznych Azulejos i wiele, wiele innych. Jest tego trochę
Zrobilismy sobie wycieczke do Walencji - Oceanografico, fotki robione najzwyklejszym aparatem, niektore bez lampy... zdjecia wklejam w album. Bardzo nam sie podobalo pojawil sie tam tez dinozaur... http://hiszpania.org.es/f...php?pic_id=2953
przez przypadek wkleilam 2 razy fotke ta sama z meduzami... nie moge jej usunac...
Administracje prosze o skasowanie fotek jesli wkleilam w zle miejsce... albo moze utworzyc osobny dzial dot. zwiedzania oceanografico...
Ostatnio zmieniony przez joanna es Nie Lip 25, 2010 1:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Tak naprawde to nigdy wczesniej nie widziałem tak potęznego parku, z tak dużą iloscią zieleni, fontann, boisk, bieżni, kortow, urządzeń do gimnastyki dostepnych na świeżym powietrzu , bez opłat. Wszystko w jednym miejscu. Idąc tym parkiem oprocz tych rzeczy tutaj wspomnianych jest oceanarium, delfinarium, Palau de Musica, Teatr, Opera ,Planetarium. Odwiedzając tylko ten zakątek Walencji warto zarezerwować sobie 2-3 dni. Potem zwiedzić zabytkową katedre z XIII wieku, Muzeum sztuk Pieknych, Muzeum Wojskowe, Muzeum Płytek Ceramicznych Azulejos i wiele, wiele innych. Jest tego trochę
Nie zapominajmy o niezliczonej ilości dzikich kotów, które biegają po parku Miło go przejść na piechotkę, chociaż trochę bolą potem nogi
Andzela napisał/a:
O, ale fajny dinozaur!
Mmm... nie podoba mi się Może na żywo lepiej wygląda
_________________ Spokojnie się ułożę i zasnę, bo Ty sam, Panie, sprawiasz, że bezpiecznie mieszkam.
nie podoba mi się miejsce w którym go wstawili, jakoś tak mało poważnie to wygląda teraz.
No wlasnie i zastanawiam sie czemu tak w wodzie? chyba dlatego zeby ludzie nie dotykali?
A obok w tym pasie zieleni (gdzie sa palmy) jest wiecej dinozaurow, tylko o 9 rano bylo jeszcze zamkniete i nie moglismy wejsc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum