Jesli przylece do Madrytu ok 21:30 to czy nie bede miec zadnych problemow z kupieniem na lotnisku abono turistico? Do ktorej sa otwarte punkty sprzedazy biletow?
hej, tez wybieram sie do Madrytu,
sorry ale co to jest to "abono turistico"?
w tamtym roku bylem w Barcelonie i korzystalem z biletów T-10, czy to jest cos podobnego?
Ostatnio zmieniony przez A Czw Kwi 01, 2010 6:58 pm, w całości zmieniany 1 raz
Moje nałogi: czekolada z całymi orzechami laskowymi Pomogła: 5 razy Wiek: 49 Dołączyła: 18 Lip 2008 Posty: 723
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:53 pm
T-10 w Bar-nie to bilet na konkretną ilość przejazdów, czyli 10 (są oczywiśćie jeszcze inne wersje/ilości przejazdów).
abono turistico w Madrycie kupujesz nie na ilość przejazdów tylko na dni: 1, 2 ,3, 5,7. cena zależy też od strefy w jakiej zamierzasz się poruszać , A lub T.
Ostatnio zmieniony przez A Pią Kwi 02, 2010 12:37 am, w całości zmieniany 1 raz
trzeba kliknąć na stronie metra M (ewentualnie na wersji w jęz. angielskim)
>> Inicio > viaja en metro > tarifas > abonos
i jeśli chodzi Ci o odpowiednik T-10
Inicio > viaja en metro > tarifas > billetes
http://www.metromadrid.es...ontenido02.html
Cytat:
10 Viajes Metrobús - 9 €
Con el billete Metrobús se pueden realizar 10 viajes en MetroMadrid o en EMT indistintamente, sin tener que llevar un billete diferente para cada modo de transporte. Es válido en todas las estaciones de Metro, dentro de la Zona A y en todas las de EMT, excepto la línea Plaza de Colón-Aeropuerto.
zauważ że z lotniska jest dopłata (inny bilet),
była też o tym mowa na forum .
_________________ pozdrawiam
A.
Ostatnio zmieniony przez A Sro Kwi 07, 2010 1:46 am, w całości zmieniany 1 raz
sorry ze zawracam znów gitare, ale z tego co zrozumialem to z lotniska jezeli chcę dojechać do centrum , konkretnie do stacji Noviciado , to musze kupic bilet za 3 euro , billete sencillo combinado +suplemento aeropuerto. Dobrze zrozumiałem?
zapomnialem dodac ze chodzi mi o Madryt:)
Ostatnio zmieniony przez A Sob Wrz 04, 2010 6:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum